Aardbeien Kwarktaart
Deze tiramisu is niet alleen erg lekker en supersnel op tafel, hij is ook nog eens een bewustere keuze dan de standaard tiramisu die je waarschijnlijk kent. Wij vertellen je waarom. Liever direct aan de slag? Scroll dan naar beneden voor het recept
Dit maakt deze tiramisu een bewustere
Voor onze aardbeien tiramisu gebruiken we geen rauw ei of amandellikeur. Ook laten we de suiker, de mascarpone en de espresso achterwege. In plaats daarvan nemen we Optimel Magere kwark aardbei en lange vingers als basis voor de tiramisu, met verse aardbeien als zoete toevoeging. Dus ben je op zoek naar een fris toetje, geschikt voor al je gasten, dan is deze aardbeien tiramisu zeker wat voor jou.
Supersnelle serveertips
Deze aardbeien tiramisu staat binnen een mum van tijd op tafel. Ideaal als je al de hele avond in de keuken hebt gestaan en niet te lang meer aan het toetje wilt besteden. Maar je kan de tiramisu ook prima een dag van tevoren maken. De lange vingers worden dan al een beetje zacht, net als bij een standaard tiramisu, en de kwark is lekker opgestijfd.
Dit heerlijke toetje kun je serveren op een bord of in een schaal, maar probeer het ook eens in een glas. Ga op zoek naar gezellige glazen, zoals stevige water- of whiskeyglazen, of neem wijnglazen voor een chique twist. Zo krijgt iedereen een eigen dessert op een originele manier geserveerd.
Zomers toetje, of toch niet …?
Verse aardbeien zijn natuurlijk het allerlekkerst voor deze aardbeien tiramisu. En gelukkig kun je deze tegenwoordig het hele jaar rond kopen. Maar wil je toch meer volgens de seizoenen koken? Dan kun je aardbeien het best kopen in de maanden juni tot en met september. In de winkels liggen dan namelijk de ‘zomerkoninkjes’.
Eventueel zou je voor de saus ook aardbeien uit de vriezer kunnen gebruiken. Voor een mooie garnering raden we dan aan om te gaan voor bijvoorbeeld een takje munt, grof gehakte nootjes of geschaafde pure chocolade. Diepvries aardbeien zijn, wanneer ze ontdooid zijn vaak wat slap en lenen zich dus minder goed voor het opmaken van je tiramisu.
Zin in nog een lekker recept?
Probeer dan Optimel Magere kwark aardbei ook eens in je ontbijt in plaats van in een toetje. Deze aardbei ontbijttaart is bijvoorbeeld een lekkere variatie. Het vergt iets meer voorbereiding en tijd dan de tiramisu, maar wij garanderen je dat hij net zo lekker is. Eet smakelijk!
Deel of mail dit recept
Vind jij dat anderen dit recept ook moeten proberen? Of wil je het bewaren voor later? Klik op onderstaande knop om het te delen of naar jezelf te mailen.
Ingrediënten aardbeien kwarktaart
- 2x 500g Optimel Kwark Aardbei
- 60g havermout
- 50g hazelnoten
- 100g dadels
- 20g roomboter
- 1 tl kaneel
- 3 el agavesiroop
- 10 blaadjes gelatine
- Verse aardbeien
Aardbeien kwarktaartrecept
- Vet een springvorm van 24 centimeter in en verwarm de oven voor op 150 graden.
- Meng de havermout, hazelnoten, dadels, roomboter, kaneel, agavesiroop in de blender tot een dik beslag.
- Verdeel het beslag in de springvorm en zet het voor 20 minuten in de oven.
- Laat de gelatine vijf minuten weken in koud water
- Doe ondertussen de aarbeidenkwark in een grote schaal
- Verwarm 5 el water in een pannetje op het vuur, knijp de gelatine uit en laat dit vervolgens oplossen in het warme water.
- Meng nu de gelatine door de kwark.
- Laat de bodem eerst goed afkoelen, voordat je verder gaat.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze door de helft. Zet ze daarna met de platte kant tegen de springvorm. Houd wat aardbeien over voor de garnering.
- Stort het kwarkmengsel eroverheen en laat het 3 uur opstijven in de koelkast.
- Versier je kwarktaart met de laatste aardbeien.