Feestelijke panna cotta

Ingrediënten

  • 350ml Optimel Drinkyoghurt limoen
  • 100ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • rasp van 1 limoen
  • 4 crunchy haver biscuits
  • 1 volle el geroosterd amandelschaafsel
  • 70g (gold) chocolade
  • gouden eetbare glitters

Aan de slag

  1. Week vooraf de blaadjes gelatine in koud water. Giet dan de slagroom in een steelpan samen met de vanillesuiker en limoenrasp.
  2. Verhit het geheel en zet dan het vuur uit. Laat het overtollige water van de gelatine blaadjes afdruipen en voeg dit dan toe aan de slagroom. Roer tot het is opgelost.
  3. Giet dan al roerend de Optimel drinkyoghurt limoen erbij.
  4. Giet dit geheel vervolgens in 4 siliconen vormpjes of glazen (dit is de makkelijkste optie). Laat dit minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  5. Maak af met het koekkruim en geroosterd amandelschaafsel.
  6. Smelt ongeveer 70 gram (gold) chocolade au bain Marie.
  7. Teken 4 sterren op een stuk bakpapier en trek de lijntjes na en vul in met de vloeibare chocolade in een spuitzak waar een heel klein puntje vanaf is geknipt.
  8. Versier extra met eetbare gouden glitters of parelmoer en laat de sterren hard worden in de koekast.
  9. Maak er een feestelijk dessert van. Eet smakelijk!