Overslaan en naar de inhoud gaan
Kruidige sinaasappel wortel cake
Ingrediënten
-
150 gram Optimel Limited Edition Kwark Winter Orange
-
100 gram volkoren speltmeel
-
100 gram amandel meel
-
Zakje bakpoeder
-
2 zakjes vanille suiker (optioneel)
-
100 gram geraspte bospeen
-
2 eieren
-
Sap en rasp van een halve sinaasappel
-
1 flinke theelepel pumpkinspice
-
100 ml olijfolie
-
Snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
- Rasp de wortels fijn en zet apart.
- Klop de eieren schuimig op.
- Voeg de olijfolie en Optimel Limited Edition Kwark Winter Orange toe aan de eieren en meng goed.
- Rasp de schil van de sinaasappel en voeg dit toe aan het beslag.
- Pers de overige helft van de sinaasappel uit boven het beslag.
- Voeg de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, baking soda en zout) toe en mix kort door elkaar.
- Voeg de geraspte wortels toe en meng alles goed door elkaar.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake af voor ongeveer 30 minuten.
- Controleer of de cake gaar is door er met een naald in te prikken. Als de naald er droog uitkomt, is de cake gaar.
- Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je het eruit haalt.
Bereidingswijze: glazuur
- Roer de roomkaas los in een kom.
- Voeg honing naar smaak toe en meng goed.
- Voeg de rasp van de andere helft van de sinaasappel toe en meng nogmaals.
- Spuit het glazuur op de afgekoelde cake en garneer met sinaasappelpartjes en wortelsliertjes.