Bekleed de springvorm met een bakpapiertje aan de onderkant.
Leg de eierkoek op de bodem van de springvorm. Snijd zo nodig bij dat de eierkoek goed in de vorm past.
De eierkoek vormt zo de bodem van je kwarktaartje.
Pel de banaan en verdeel ze in stukjes over de eierkoek heen.Bij een grote banaan gebruik je ongeveer de helft.
Vervolgens pak je een klein pannetje en dan doen je er 2 eetlepel water in en pakt een bakje water waar je 1 gelatineblaadje in laat weken.
Doe 150 gram Optimel kwark in een kom.
Zet de pan op laag vuur, haal het gelatineblaadje uit het water en knijp het goed uit.Zet het vuur uit en voeg het gelatineblaadje toe aan het pannetje. Roer het water en het gelatineblaadje goed door elkaar.Laat het mengsel daarna afkoelen.
Voeg het mengels aan de kwark toe en mix het goed door elkaar. Daarna kun je de kwark over het taartje heen scheppen.
Zet het taartje in de koelkast voor minimaal drie uur. Je kunt het ook in de avond maken voor de volgende ochtend als ontbijt.
Na drie uur (of de volgende ochtend) kun je het taartje uit de vorm halen. Let wel op: je dient eerst even met een mesje rondom de randen van de vorm te snijden, anders breekt het kwarktaartje open.Daarna kun je het aankleden met bijvoorbeeld wat aardbeien en granola.