Overslaan en naar de inhoud gaan
Pure chocolade cheesecake met mokkabodem
Ingrediënten voor de bodem
-
150g dadels
-
125g amandelen
-
75g kokos
-
1tl kaneel
-
klein zakje espresso oploskoffie - 1.8g
-
mespunt zout
Ingrediënten voor de vulling
-
300g roomkaas
-
100g Optimel Griekse Stijl Yoghurt Naturel
-
75ml slagroom - ongeklopt
-
75ml melk - bijvoorbeeld haver, amadel, soja of gewone melk
-
3el kokosbloesemsuiker
-
1tl agar
-
60g rauwe cacaopoeder
-
50g geschaafde pure chocolade
Aan de slag
- Begin met de bodem. Week de ontpitte dadels een paar minuten in kokendheet water zodat ze wat zachter worden.
- Giet daarna het water af. Bekleed de bodem van een bakvorm (van 20 cm) met bakpapier.
- Maal de amandelen grof in je blender en voeg de dadels, kokos, kaneel, oploskoffie en een mespunt zou toe. Maal tot alles goed gemengd is.
- Beleg de bodem met twee-derde van het mengel en druk het geheel goed plat met de bolle kant van een lepel.
- Zet de vorm in de koelkast.
- Vervolgens de vulling. Rol van het resterende deeg kleine balletjes. Deze zijn straks voor op de taart!
- Meng in een kleine pan de agar agar met de melk. Breng al roerend aan de kook en laat vervolgens een minuutje garen.
- Zet het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen.
- Ga verder met de vulling. Roer de roomkaas los in een kom. Voeg de yoghurt en cacaopoeder toe en roer tot het volledig gemengd is.
- Voeg dan de slagroom en kokosbloesemsuiker toe en klop met de mixer tot een luchtiger geheel. Is de melk met daarin de agar agar redelijk afgekoeld?
- Meng dit dan door de vulling heen en schenk de vulling vervolgens in de taartvorm.
- Versier de taart met de balletjes die je van het deeg voor de bodem hebt gemaakt en laat de taart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
- Doe er als laatst ook nog wat geschaafde pure chocolade overheen. Geniet!