Pure chocolade cheesecake met mokkabodem

Ingrediënten voor de bodem

  • 150g dadels
  • 125g amandelen
  • 75g kokos
  • 1tl kaneel
  • klein zakje espresso oploskoffie - 1.8g
  • mespunt zout

Ingrediënten voor de vulling

  • 300g roomkaas
  • 100g Optimel Griekse Stijl Yoghurt Naturel
  • 75ml slagroom - ongeklopt
  • 75ml melk - bijvoorbeeld haver, amadel, soja of gewone melk
  • 3el kokosbloesemsuiker
  • 1tl agar
  • 60g rauwe cacaopoeder
  • 50g geschaafde pure chocolade

Aan de slag

  1. Begin met de bodem. Week de ontpitte dadels een paar minuten in kokendheet water zodat ze wat zachter worden.
  2. Giet daarna het water af. Bekleed de bodem van een bakvorm (van 20 cm) met bakpapier.
  3. Maal de amandelen grof in je blender en voeg de dadels, kokos, kaneel, oploskoffie en een mespunt zou toe. Maal tot alles goed gemengd is.
  4. Beleg de bodem met twee-derde van het mengel en druk het geheel goed plat met de bolle kant van een lepel.
  5. Zet de vorm in de koelkast.
  6. Vervolgens de vulling. Rol van het resterende deeg kleine balletjes. Deze zijn straks voor op de taart!
  7. Meng in een kleine pan de agar agar met de melk. Breng al roerend aan de kook en laat vervolgens een minuutje garen.
  8. Zet het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen.
  9. Ga verder met de vulling. Roer de roomkaas los in een kom. Voeg de yoghurt en cacaopoeder toe en roer tot het volledig gemengd is.
  10. Voeg dan de slagroom en kokosbloesemsuiker toe en klop met de mixer tot een luchtiger geheel. Is de melk met daarin de agar agar redelijk afgekoeld?
  11. Meng dit dan door de vulling heen en schenk de vulling vervolgens in de taartvorm.
  12. Versier de taart met de balletjes die je van het deeg voor de bodem hebt gemaakt en laat de taart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
  13. Doe er als laatst ook nog wat geschaafde pure chocolade overheen. Geniet!