Amandel vlaaitjes met kersen

Ingrediënten

  • 100g Optimel Yoghurt Griekse stijl kers
  • 25g amandelmeel
  • 20g havermout
  • 75g ongezoete appelmoes
  • 3g bakpoeder
  • 1 klein ei of 40g eiwit
  • Amandel extract naar smaak
  • snuf zout
  • Stevia
  • fijngemaakte kersen
  • 100-150g bevroren kersen. (evt. gebonden met psyllium vezels of ander bindmiddel)
  • 10g geroosterd amandelschaafsel

Aan de slag

  1. Pureer met de staafmixer het amandelmeel, havermout, appelmoes, ei, stevia, zout en extract tot glad beslag.
  2. Voeg nu het bakpoeder toe en meng dit kort door het beslag.
  3. Schenk het beslag in 2 vormpjes en bak op 180 gr/25-30 min.
  4. Vul de vlaaitjes met Optimel Yoghurt Griekse stijl kers en kersen en strooi de amandelen erover.