Overslaan en naar de inhoud gaan
Blauwe Bessen Scones
Ingrediënten
-
Optimel Magere kwark vanille
-
50g roomboter
-
200g volkoren meel
-
1 snuf zout
-
1 el bakpoeder
-
3 el agavesiroop of zoetstof
-
2 eieren
-
50 ml melk naar keuze
-
Handje diepvries blauwe bessen
-
(zelfgemaakte) jam*
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de roomboter even smelten in de magnetron.
- Doe ondertussen het meel, zout en bakpoeder in een kom en meng door elkaar.
- Voeg hier dan de gesmolten roomboter, agavesiroop, 1 ei en melk bij.
- Kneed met je handen tot dik deeg en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Pak een stukje deeg met je handen, maak er een balletje van en leg op het bakpapier.
- Druk het deeg plat tot ongeveer 1.5 a 2 cm. Herhaal dit totdat je deeg op is.
- Vervolgens druk je wat blauwe bessen in de bolletjes deeg.
- Klop dan het ei dat je over had los en smeer hier de scones mee in.
- Bak de scones 12-15 minuten.
- Eet de scones met jam en vanille kwark, enjoy!