Healthy pancakes

Ingrediënten

  • 150g Amandelmeel
  • 50g volkoren roggemeel
  • 3 el Green Sweet Stevia Erythritol
  • 3 eieren
  • 100 ml water
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Halve inhoud van een vanille stokje
  • 150g Optimel Magere kwark vanille
  • 1 el boter voor het invetten van de koekenpan
  • Optioneel; fruit en icing sugar ter garnering

Aan de slag

  1. Klop met een garde de eieren goed door. Neem hier de tijd voor.
  2. Voeg hier het water en de Optimel kwark aan toe. Klop samen totdat het samen komt. Meng in een aparte kom de droge ingrediënten samen. Voeg deze geleidelijk toe aan het natte mengsel. Stap van de garde over naar een spatel/pannenlikker.
  3. Vet dan een koekenpan in met een beetje roomboter of plantaardige boter. Zet de pan op medium hitte en lepel een hoopje beslag in de pan. Spreid dit voorzichtig met een de achterkant van de lepel.
  4. Laat zachtjes bakken en draai de fluffy pancakes om de drie minuten om. Goudbruin zijn ze goed.
  5. Stapel ze op een warm bord. Je kunt het bord warm houden in de oven op 100 graden of op een pan met heet water. Beide manieren werken goed.
  6. Top je fluffy pancakes stapel met nog meer vanille kwark en optioneel nog wat vers fruit en icing.