Kwarkbollen met rozijnen

Je kent hem vast wel: de kwarkbol. Een klein, luchtig broodje met of zonder rozijnen. Sommigen vergelijken hem ook wel met de scone. Deze komt oorspronkelijk uit Schotland en is heerlijk met clotted cream en jam. Het recept van de Nederlandse kwarkbol is supermakkelijk én een bewustere keuze dan de scone. Weten hoe dit zit? Lees dan door. Of scroll direct naar beneden voor ons favoriete kwarkbollen recept met rozijnen.

 

Ga je voor een scone of kwarkbol bij de thee?

Ondanks dat de scone oorspronkelijk uit Schotland komt, is het gebakje of broodje vooral populair in het Verenigd Koninkrijk. Hier wordt het gegeten bij het ontbijt, de lunch of bij de afternoon tea: de Engelse traditie waarbij de Britten genieten van een hapje, terwijl ze nippen van hun thee. Ook in Nederland kunnen we zeggen dat de kwarkbol perfect past bij een kop thee. Maar wat is nu het grote verschil tussen de twee? Eigenlijk is dit natuurlijk een open deur. Want de scone wordt gemaakt met melk en de kwarkbol met … kwark. Dit geeft het broodje een frisse, romige smaak. En maak je de kwarkbol volgens ons recept, dan kun je er bewust van genieten.

 

Is een kwarkbol gezond?

De kwarkbol kan een bewustere keuze zijn, in vergelijking met de scone. Maar dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van de ingrediënten die je kiest. In de basis is de kwarkbol een licht en luchtig broodje, door het gebruik van kwark. Hiermee worden ze ook nog eens lekker eiwitrijk. Ook zit er in het recept geen boter en worden de bollen gebakken in de oven. Wij voegen er rozijnen aan toe, voor een extra zoetje. Gebruik je daarentegen suiker, dan maak je de kwarkbollen een stuk minder gezond.

 

Dit is het recept voor een bewustere kwarkbol

Ga jij voor een bewust tussendoortje? Gebruik dan een magere kwark in jouw kwarkbollen recept. Onze favoriete basis is Optimel Magere kwark vanille. Hiermee geef je de kwarkbollen een luchtige structuur én een vleugje extra zoetheid. Daarnaast gebruiken we geen suiker, maar kiezen we dus voor rozijnen.

 

Zo varieer je met dit kwarkbollen recept

Wij maken met dit recept kleine kwarkbollen. Makkelijk voor onderweg, als snack tussendoor of om uit te delen. Je kan ook een grote kwarkbol maken, die je lekker kunt aansnijden bij de lunch of als traktatie. Het klassieke recept bevat rozijnen, maar grof gehakte pure chocolade of noten is ook een dikke tip en net even anders. En wil je helemaal op de experimentele tour? Probeer dan eens een van de andere Optimel Magere kwark varianten als basis. Wie weet wat dat brengt.

Zin in meer luchtige gebakjes?

Probeer dan ook eens dit verrukkelijke carrot cake ontbijttaartje. Heerlijk luchtig met Optimel Yoghurt Griekse stijl vanille. En doordat we kiezen voor ingrediënten met minder calorieën, suikers en vet kun je met dit taartje prima je dag starten.

 

Deel of mail dit recept

Vind jij dat anderen dit recept ook moeten proberen? Of wil je het bewaren voor later? Klik op onderstaande knop om het te delen of naar jezelf te mailen.

Ingrediënten kwarkbollen met rozijnen

Kwarkbollen recept met rozijnen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix alle ingrediënten door elkaar en schep een aantal bollen op een bakplaat.
  3. Schuif de bakplaat voor 15 tot 20 minuten in de oven, et voilà!