Tropische kwarktaart

Ingrediënten

  • 500g Optimel Magere kwark vanille
  • 100g (diepvries) passievrucht 125g perzik uit blik
  • 100g knapperige granola
  • 20g havermout
  • 20g kokosflakes
  • 10g gepofte quinoa
  • 1 volle el honing
  • 50g roomboter
  • 6 gelatineblaadjes

Aan de slag

  1. Gebruik een springvorm van 15 cm doorsnee en bekleed de bodem met een laagje bakpapier.
  2. Mix kort de granola, havermout, kokosflakes, quinoa en honing voor de bodem samen in een keukenmachine.
  3. Smelt de boter in een steelpan en voeg dit dan toe aan de granola mix.
  4. Mix nogmaals met een spatel of lepel.
  5. Stort het mengsel op de bodem van de springvorm en druk goed aan. Leg de helft van de partjes perzik erop en zet dit in de koelkast.
  6. Laat dan de blaadjes gelatine weken in koud water (min. 15 minuten).
  7. Verhit een steelpan op het vuur en doe hier 2 eetlepels van het perzik siroop (of water) in.
  8. Los hier 3,5 blaadjes gelatine in op. Voeg dit dan al roerend toe aan de Optimel magere kwark vanille. Roer dit goed door! Giet het dan in de bakvorm en zet het terug in de koeling.
  9. Verwarm dan de passievrucht. Los hier de overige 2,5 blaadjes gelatine in op en zet dan het vuur uit.
  10. Pureer de overige perzik en voeg dit hieraan toe. Laat het grotendeels afkoelen.
  11. Giet dit na ongeveer een half uur op de kwark laag.
  12. et de taart weer terug in de koelkast. Zo'n 3 uur wachten en dan kun je de taart aansnijden.