Appel kaneel muffins

Voor de muffins

  • 75g Optimel Magere kwark appel kaneel⁠
  • 125g tarwebloem⁠
  • 1 kleine appel - in kleine stukjes gesneden⁠
  • 50g honing⁠
  • 25 ml melk⁠
  • 1 ei (middel)⁠
  • 1 tl bakpoeder⁠
  • 1 tl vanille extract⁠
  • 1/2 tl baking soda⁠
  • 1 tl kaneel

Voor het kruimeldeeg

  • 40g tarwebloem⁠
  • 30g suiker⁠
  • 25g roomboter⁠
  • 1 tl
  • Kaneel⁠

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinvorm in en/of bedek met papieren vormpjes.⁠
  2. Maak het kruimeldeeg door alles te mengen en te verkruimelen met de hand.⁠
  3. Meng de natte ingrediënten en voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe. Voeg de stukjes appel toe en verdeel het beslag over de bakvorm. Strooi het kruimeldeeg eroverheen en bak de muffins in ca. 20-25 minuten gaar in de oven.⁠
  4. Laat ze even afkoelen en maag eventueel de frosting door poedersuiker te mengen met een beetje melk en dit eroverheen te verdelen.⁠