eventueel toppings zoals blauwe bessen, aardbeien of mango.
Overige benodigdheden
bakpapier
ronde springvorm (Ø 20cm)
mixer of keukenmachine
Aan de slag
Laat de kokosolie smelten in een pannetje op het vuur of in de magnetron. De gesmolten kokosolie mix je vervolgens met de overige ingrediënten voor de bodem (dadels, havermout en walnoten). Dit kan met een mixer, maar kan ook met een keukenmachine.
Bedek de onderkant van de springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel voor de bodem hierover heen. Druk dit goed aan en zet de springvorm vervolgens voor ongeveer 10 minuten in de koelkast. De bodem kan hierdoor hard worden.
Leg ondertussen de gelatineblaadjes voor ongeveer 5 minuutjes in een kom met koud water. Knijp vervolgens de blaadjes uit en leg ze in een klein steelpannetje. Doe hier drie eetlepels water bij en laat dit met elkaar smelten op een laag vuurtje.
Mix de gelatine vervolgens goed door de kwark heen. Wanneer de springvorm ongeveer 10 minuutjes in de koelkast heeft gestaan, kun je het mengsel van de kwark en gelatine over de bodem heen gieten. Zet de springvorm hierna 4 uur terug in de koelkast.
Als de taart opgestijfd is, kun je de springvorm uit de koelkast halen en losmaken. Om het helemaal af te maken kun je de taart natuurlijk nog versieren hoe jij dit wilt! Denk aan toppings zoals frambozen, blauwe bessen of misschien wel een toef slagroom en paaseitjes? En dan, PROEVEN MAAR!