Kwark taart met appel en roodfruit

Ingrediënten

  • 200g Optimel Yoghurt Griekse stijl vanille
  • Springvorm voor taart
  • 160g havermeel
  • 120g amandelmeel
  • 110g appelmoes
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 el olie
  • 1 el kaneel
  • 40g rozijnen
  • 1 rode appel
  • 125g rood fruit naar keuze
  • 2 el honing

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak de springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in met wat boter/olie.
  2. Week de rozijnen in lauwwarm water voor 5-10 minuten. Snijd de appel in kleine blokjes. Klop de eieren luchtig in en voeg vervolgens alle ingrediënten (behalve de appel en het rood fruit) toe. Meng alles tot een mooi glad beslag.
  3. Roer tenslotte de appelstukjes en het rood fruit door het beslag heen. Giet het beslag in de springvorm.
  4. Meng in een kom 50g havermeel met 40g amandelmeel en 2 el honing. Maak er met je handen een kruimelig deeg van. Is je deeg te droog? Voeg dan 1el water toe. Is je deeg te nat? Voeg dan nog 1 el meel toe.
  5. Verdeel de crumble over de taart.
  6. Zet de taart 40-50 minuten in de oven en controleer na 40 minuten of de taart gaar is.