Voor 1 taart / 12 porties, springvorm met diameter van 20 cm
Bodem
Vermaal de Bastognekoekjes tot een grof kruim. Hier kun je bijvoorbeeld een keukenmachine of blender voor gebruiken, maar je kunt ze ook verkruimelen met je handen en/of een vork.
Smelt in de tussentijd de roomboter (of gebruik eenzelfde hoeveelheid kokosolie), zodat die vloeibaar is.
Roer de gesmolten olie of boter door de verkruimelde koekjes. Heb je geen springvorm met anti-aanbaklaag, of neem je liever het zekere voor het onzeker? Bekleed de springvorm dan met een velletje bakpapier.
Verdeel de koekkruimels met gesmolten boter over de bodem van de springvorm.
Druk aan en laat staan (liefst in de koelkast).
(Kwark)vulling
Week de velletjes gelatine in een kommetje koud water, minstens vijf minuten.
Zet er een kom met een bodempje heet water (ongeveer 100 milliliter) naast.
Week de gelatineblaadjes stuk voor stuk in het hete water en roer tot ze oplossen.
Doe alle kwark in een grote kom. Meng het gelatinemengsel door de kwark.
Roer ook de fijn gemalen frambozen erdoor.
Voeg eventueel een beetje honing toe.
Roer goed door tot het een glad geheel is.
Schenk of schep de kwarkvulling bovenop de bodem van koekkruimels.
Zet de kwarktaart in de koelkast en laat minstens twee uur lang opstijven.