Overslaan en naar de inhoud gaan
Mini yoghurt taartjes
Benodigdheden
-
Een siliconen bakvorm
-
Een handmixer
Ingrediënten: voor de bodem
-
80 g dadels
-
60 g amandelmeel
-
50 g pecannoten
-
2 el ahornsiroop
Ingrediënten: voor het taartje
Bereidingswijze
- Kook de pecannoten in ahornsiroop totdat de siroop dik wordt.
- Doe de pecannoten, dadels en amandelmeel vervolgens in de blender. Wanneer het een geheel wordt doe je het mengsel in de bakvormpjes.
- Klop vervolgens de slagroom op.
- Voeg de 200 gr Optimel Verwenmoment Yoghurt Lemon Cheesecake toe en roer het goed door.
- Doe 200 ml water in een pan en voeg daar al roerend de 2 zakjes Vegatine aan toe. Zodra het kookt, zet je het vuur uit.
- Voeg nu het mengsel warm bij de yoghurt. Roer het nog even goed door.
- Verdeel de yoghurt over de 8 vormpjes.
- Pak de lemoncurd erbij en doe een flinke eetlepel boven elk yoghurt.
- Laat ze in de koelkast opstijven voor minimaal 5 uur, beste een dag eerder. En daarna nog voor 30 minuten in de vriezer, zo gaan ze er makkelijk uit.
- Klop 100 ml slagroom op met zoetstof naar keuze of zonder.
- Nu pak je de vorm erbij en duw je ze er een voor een voorzichtig uit.
- Toefje slagroom erop en een framboos.
- Eet smakelijk!