Yoghurt panna cotta dessert

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 250g slagroom
  • 75g suiker
  • 1 tl amandel essence
  • 300g Optimel Griekse stijl yoghurt naturel
  • 6 blaadjes munt + extra om te garneren
  • 1 el amandelschaafsel
  • Klontje boter
  • 150g verse ananas, in kleine blokjes
  • Bloemenhoning in knijpfles

Aan de slag

  1. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
  2. Verwarm de slagroom met de suiker en amandel essence tot het kookpunt. Zet het vuur uit. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer erdoor tot het is opgelost. Leg de 6 blaadjes munt erin en laat 5 minuten afkoelen. Vis daarna de blaadjes eruit.
  3. Roer de Griekse stijl yoghurt los en roer daarna het afgekoelde slagroommengsel erdoor tot het goed gemengd is. Giet in 4 mooie glazen of bakjes en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een hete koekenpan zonder vet tot deze mooi gebruind is. Schep over in een bakje.
  5. Smelt een klontje boter in de pan en bak de blokjes ananas 2 minuten.
  6. Knijp een flinke scheut honing in de pan, roer door en laat een paar minuten karamelliseren. Schep daarna over in een bakje.
  7. Haal de panna cotta 15 minuten voor serveren uit de koelkast. Garneer met de gekaramelliseerde ananas, geroosterd amandelschaafsel en kleine blaadjes munt.